ГЕРБ и ДСБ в словесна битка, заради спора за преминали членове на управляващата партия в ДСБ в Благоевград

Срещнахме се с Калоян Ханджийски,който на пресконференция вчера заяви, че членове на Герб се отказват от членството си в партията. Твърденията предизвикаха гневната реакция на депутата от Герб Йордан Андонов, който през медиите отговори на твърденията на Ханджийски.
Разпадали се всъщност ГЕРБ и има ли отлив на младежи от ГЕРБ към ДСБ?

Поискахме мнението по въпроса и на областния координатор на младежи ГЕРБ- Благоевград- Венцислав Хросинков.“Няма две мнения по въпроса – твърденията не отговарят на реалността и на истината. Към момента няма подадени молби за напускане от Младежи ГЕРБ на територията на цялата област Благоевград, казвам го като Областен координатор на Младежи ГЕРБ – Благоевград. А и някога ако се случи да има, надали ще изберат точно тази загиваща партия.“, коментира обл. координатор на управляващата партия.

На въпроса ни, ако изхождаме от това, че във всяка лъжа има малко истина, къде е тази истина в случая? Хросинков отговори: „Може би истината е в това, че се търси някаква сензация и медийно внимание, което се оказа добър ПР ход след като няколко дни говорим на тази тема. Ако има и капка истина, нека споменат имена, от коя структура са, къде са били активни ….въпроси, които ще останат без отговори.“
И допълни още:“Доколкото съм запознат на пресконференцията, точните думи са били „ симпатизанти на Младежи ГЕРБ – Благоевград”, което е доста различно от „активни членове на Младежи ГЕРБ”, както първоначално излезе информацията по медиите и пак опираме до търсене на сензация от г-н Кънев и г-н Ханджийски.“
Според младия общински съветник, има увеличение в доверието към Герб и това го показват новите заявления за членство в ПП ГЕРБ – Благоевград, като само за Младежи ГЕРБ те са 15 от началото на 2016 г., по думите на Венцислав Хросинков.
Хората в града коментират, че никъде няма пушек без дим. А дали реално има преминали членове от Герб в ДСБ и кои са те, въпреки разностранните отговори на нашите събеседници, ние ще продължим да следим и да ви информираме.

Comments

comments