ГЕРБ и ДПС си разменят удари за Сърница

Войната за изборите в Сърница се пренесе и в парламента, където Лютви Местан повтори тезата си от сутринта, че ГЕРБ са си изтървали нервите. Лидерът на ДПС обвини управляващата партия, че са искали да спрат тока на хора от махала, където гласували за ДПС. В отговор на трибуната излезе Цвета Караянчева. „Слушах – втрещена съм, защото колегата направи преразказ на това, какво правят ДПС в смесените райони. И какво излиза, че без ДПС няма пенсии за хората в Родопите. Който не гласува за ДПС, не му чистат пътя от снега и това не е тайна. имаше един случай в ардинско село – докараха генератор и към него се върза общината, където управлява ДПС и махалата, където гласуват за тях. Подкрепящите ГЕРБ стояха без ток 4 дни. Много такива случаи мога да разкажа“, каза Караянчева.

„ДПС раздава помощите от БЧК, ДПС назначава на временна заетост, така ли“, обърна се към опонента си депутатката от ГЕРБ. Караянчева обясни, че това е политиката, която се води в смесените райони от страна на ДПС

„нес се говори от собствения опит на вашата партия. Само преди два дни кметовете на засегнатите общини в Кърджали и Смолян бяха при министър-председателя и те са от вашата партия, от ДПС. Въпреки всичко министър-председателят покани всички общини да се види какво може да се направи, независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, БСП”, обясни Цвета Караянчева. „Хората са мъдри и ни гледат сеира. Нека бъдем хора с разум и не бива да ставаме за смях, за да можем да казваме по един или друг начин, че сме добри”, призова тя.

Караянчева поясни, че е от родопска община и се съгласи с твърдението, че хората оттам са естествени. „Благодарение на тази разумност, се пази етническият мир, а не затова, че ние тук си вадим кирливите ризи. Българските граждани са изключително разумни и трябва да вземем пример от тях”, каза още Караянчева.

Comments

comments