ГЕРБ, АБВ, БДЦ и ДПС избраха кандидатите на Радев за БНБ

Предложените от гуверньора на БНБ подуправители са избрани от народните представители.
122-ма от депутатите подкрепиха предложението на гуверньора на БНБ-Димитър Радев за подуправители. Това са досегашните Димитър Костов и Калин Христов, както и новото лице в екипа – Нина Стоянова.ГЕРБ, с изключение на Методи Андреев, ДПС, депутатите от АБВ и БДЦ, застанаха зад тримата кандидати.Въпреки че от Патриотичния фронт заявиха, че ще напуснат залата, те останаха и гласуваха „против“, също като БСП и „Атака“.Така се събраха 65 гласа „против“ и 4 „въздържали се“.
В началото на пленарното заседание управителят на БНБ-Димитър Радев заяви пред депутатите, че всеки от кандидатите за подуправители на БНБ е експерт с безупречна репутация.
Радев представи поотделно и тримата кандидати за негови заместници. Той предлага Димитър Костов за кандидат за подуправител – ръководител на управление „Банков надзор“, Калин Христов за кандидат за подуправител – ръководител на управление „Емисионно“, и Нина Стоянова за кандидат за подуправител – ръководител на управление „Банково“ на Българската народна банка.

Comments

comments