Георги Самандов, партия “Български възход”: Заличаването на българския клуб “Иван Михайлов” в Битоля е лицемерна толерантност по титовски

Водачът на листата на партия “Български възход” в Благоевград, която е под номер 15 в интегралната бюлетина, Георги Самандов, посети град Разлог. Той участва в срещи с граждани, организирани от д-р Румен Кондев.

По време на разговорите хората се вълнуваха на първо място от драстичното поскъпване на храната и кога инфлацията ще бъде овладяна. Самандов каза, че, откакто съществуват, до сега, отговорните за картелите институции – Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите нито веднъж не са открили картели и спекула никъде на пазара, а те са при всички продукти – от плодовете и зеленчуците до хляба и сиренето.

“Една от първите ни задачи в парламента ще бъде смяната на членовете на тези комисии, но преди това ще бъде потърсена отговорност за бездействието.” отбеляза Георги Самандов. Той обясни, че до сега на едрия бизнес са раздадени над 10 млрд. лв. само за последната година като помощ заради поскъпването на промишления ток. Въпреки това тези фирми не спират всеки месец да вдигат цените на продуктите. “Ние с вас през бюджета даваме пари на тези фирми и ние сме тези, които поемат и удара от инфлацията. Затова ние, още от миналия парламент, настоявахме част от тези пари да отиват директно при домакинствата. Това безвъзмездно раздаване на едрия бизнес трябва да спре, защото сега се оказа, че те са на рекордни печалби с десетки милиарди.”, заяви заместник-председателя на партия “Български възход“ Георги Самандов и подчерта, че срещу тази подкрепа държавата може да задължи бизнеса да поддържа умерени цени на стоките и да запази работни места.

Хората изразиха притесненията си за здравните услуги в региона. Д-р Румен Кондев ги увери, че заедно със Самандов ще работят за подобряване на здравеопазването в района като приоритетна за тях е местната държавна болница.
Последните действия на управляващите в Северна Македония също бяха обсъдени. “Тяхното поведение е лицемерна толерантност по титовски. Те отново показаха грозното си лице като заличиха от централния регистър в Северна Македония българския клуб “Иван Михайлов” в Битоля. Позицията на България трябва да бъде решителна и ясна – налагане на вето при преговорите присъединяването на РСМ към ЕС. Очевидно с мека дипломация няма да стане. Те трябва да разберат, че няма да толерираме титовския им начин на управление.” подчерта водачът на листата на “Български възход” Георги Самандов. Двамата  увериха гражданите, че ще отстояват твърда и категорична позиция в защита на българите на територията на РСМ.

Comments

comments