Георги най-вероятно не е познавал убиеца си, смятат криминалисти

Разчитайки на видеозаписи и психопрофил, изготвен от Института по психология на МВР, столичната полиция продължава да издирва младежи за разпит във връзка с убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.
“На този етап нямаме заподозрян за нападението, но се опитваме да стесним кръга на хората, които трябва да се проверяват”, каза участник в разследването. Според него убийството е извършено почти внезапно, не е имало време за конфликти, тъй като от момента, в който Георги е пратил есемес на приятелката си Лора, че я чака, до обаждането му, че е наръган, са минали само 2-3 минути.
Все повече разследващите криминалисти се насочват към версията, че Георги не е познавал нападателя си, тъй като измежду близки и познати те не са открили никаква следа, която да ги насочи към разплитане на отговорите по случая.
“Ако е знаел нещо за него, не го е казал по телефона най-вероятно защото не е осъзнавал, че е ранен смъртоносно. Другата хипотеза, която до момента не се подкрепя от обективни данни, е, че не е искал да го издаде”, смята криминалист. Както “24 часа”, писа ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Поразени са черният дроб, стомахът и панкреасът, а младежът е починал от кръвозагуба за 15-ина минути.
Въпреки че разследването боксува, полицаите не губят увереност, че може да хванат убиеца. От смъртта на Георги мина седмица, но ако хората, които са били в района в деня на убийството, помагат на полицията, може да имаме шанс, каза магистрат.

Comments

comments