Ген.Атанас Атанасов в Благоевград : Бойко Борисов и Ахмед Доган управляват заедно. ДСБ няма министри в това управление, има хора избрали властта пред партията

„Още през декември ние от ДСБ заявихме и сега получихме подкрепа на всички наши организации да бъдем опозиция на това упрваление по ред причини, които вчера бяха изтъкнати в различните изказвания на нашите членове.“, това каза в Благоевград днес ген. Атанас Атанасов – депутат от РБ. Той заяви още, че първата точка в резолюцията на националното събрание на ДСБ е подтвърдила позицията на ръководството за опозиция на това управление.
На конгреса в неделя присъстваха и първи говориха изключително широк набор от представители на други партии. Видимо ръководството на ДСБ искаше да покаже на делегатите си две неща: че когато излизането в опозиция е на принципна основа, мостовете към доскорошните съюзници не са изгорени, и че партията върви към разширяване на влиянието си чрез интегриране и взаимодействие с широк набор от политически играчи.
Относно въпросът с Реформаторския блок, ген. Атанасов заяви, че са поискали за известно време доверие от членовете и от делегатите на събранието не заради Кунева и Лукарски, които по думите му, няма да се откажат от властта.Категоричен бе, че ДСБ няма министри в това правителство.“Има хора, които избраха властта пред партията.“ допълни ген.Атанасов.Делегатите на ДСБ са приели партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него. Решението беше напълно логично прието предвид, че в партията доминира идеята, че точно Радан Кънев е ценностният лидер на РБ, и в този смисъл, ако някой трябва да излезе от коалицията, това са неприемащите обявените преди последните парламентарни избори ценности.
12722388_1105199689503168_572638434_o


Той заяви още, че ще се работи в посока на създаване на широк антикорупционен кръг, който да се противопостави на настоящата власт. Основният проблем на държавата, според него е повсеместната корупция, координирана успешно между централната и местната власт. „Това са неща, които убиват бизнеса.Друг фактор е партийната принадлежност, т.е ако не си член на ГЕРБ е трудно да получиш работа.“, коментира ген.Атанас Атанасов.
„Това, което ние открихме за огромно съжаление е орташкото управление между Борисов и Доган.Монополизиране на бизнеса срещу комисионни. За нас вече е ясно – Бойко Борисов и Доган управляват заедно.“, категоричен беше той.
Предстоящото гласуване на законопроекта за МВР, което е днес следобяд също присъства сред темите, които засегна ген.Атанасов в Благоевград.Според него министърът на финансите иска да реформира МВР по свое виждане. Сектора със сигурност е недофинансиран, липсват и средства за закупуване на нови технологии, които са така необходими за успешната работа на МВР.Като тежки проблеми в Министерство на вътрешните работи, бяха фиксирани и ниското ниво на обучение, както и кадровата политика. “ В този законопроект, обаче ние виждаме именно такива пропуски.“, каза Атанасов.
Лидерът на Демократи за силна България в Благоевград – Калоян Ханджийски, който присъства на пресконференцията, изрази личното си възмущение от местната власт. Повод за това стана отказът от страна на Община Благоевград да му предоставят скандалният, според него договор за Лафка.“ Мотивът да ми откажат е меко казано абсурден, отговарят ми,че договорът е сключен през 2012 година, когато все още не съм бил общински съветник и затова няма как да ми го дадат.“, възмути се Ханджийски. Според него единствената възможна стъпка в момента е да съди Общината за този отказ, тъй като това е договор с надделяващ обществен интерес и е действащ и към днешна дата.
12443352_1105199709503166_1287498054_o
Ген. Атанасов подчерта, че споделя възмущението на колегата си и според него, наистина е абсурд съветници да са принудени да водят дела за достъп до обществена информация.

Comments

comments