Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата е пошла инсценировка

Филип Златанов депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. „Няколко групи хора имат интерес от кражбата. Те не са една група, различни са“, посочи бившият шеф на контраразузнавачите.“Интерес от кражбата подсъдимите, за мен най-достоверната версия е търсене на политически скандал. Не е изключено това да е направено с цел в началото на правителството да се създадат скандали“, обясни генерал Атанасов.

Вероятно това е направено, за да се върнат спомените към неприятното в предходното управление на ГЕРБ. Но изчезването на доказателство не е причина да спре дело. Трябва да има няколко заверени копия на това, което се изследва, категоричен е Атанасов.

За мен този случай показва дълбоките дефекти в българската съдебна система. Един от големите проблеми в българската държава, е че законът не се прилага еднакво за всички, смята генералът

Шегувате ли се, отвърна депутатът от ДСБ на въпрос дали съжалява, че не е станал министър. За да бъдеш днес вътрешен министър в България, трябва да посветиш на работата си две трети от денонощието си. Аз не разполагам с това свободно време – имам две малки деца, не мога да отделя 16 часа на ден, отсече депутатът.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров трябва веднага да си подаде оставката не само заради това, че вътрешният министър има право да избере екипа си, с който да работи, а и заради тежките професионални гафове, които направи, сред които случаят „Лясковец“, смята още Атанасов.

Comments

comments