Генералната прокуратура заведе дело срещу правителството на Украйна

Генералната прокуратура на Украйна е открила наказателно дело по повод злоупотреби от чиновници на сегашното правителство, е съобщил генералният прокурор Виктор Шокин в интервю по телевизия „Интер”.„Ние внесохме в Единния регистър на досъдебните разследвания наказателно производство по данни за злоупотреба от чиновници от Министерския съвет на Украйна, което е довело до тежки последствия – имам предвид, че са откраднати много средства… Аз разговарях по този въпрос с господин Яценюк. Той се съгласи да даде показания по тези въпроси, да привежда доводи. Надявам се, че с него ще си сътрудничим ползотворно да изясним всички нюанси на тези въпроси” – заявил Шокин.

Конкретни лица и приблизителни откраднати суми не са огласени.

Както вече БЛИЦ съобщи, по-рано ръководството на Държавната служба на Украйна по извънредните ситуации – ръководителят на ведомството Сергей Бочковски и неговият заместник Василий Стоецки, бяха арестувани по време на заседание на Министерския съвет по подозрение за закупуване на гориво-смазочни материали по завишени цени.

Порошенко, коментирайки задържането, отбеляза, че това е специална операция, подготвена от МВР и съгласувана с него и с Генералната прокуратура. „Аз съм убеден, че доказателствата по корупционната дейност са повече от убедителни. И единственото, за което се вълнувам по делото и въобще по борбата с корупцията, това е да се защити честният труд“ – отбелязал президентът.

Comments

comments