ГДБОП задържа 34-годишен петричанин за детска порнография

34–годишен мъж е задържан при спецоперация на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Акцията е била исъществена под ръководството на Районната прокуратура в Петрич, служители на сектор „Киберпрестъпност” към ГДБОП и колегите им от РУ – Петрич арестуваха Т. Х. от Петрич – член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.
След проведената акция е установено, че престъпната група използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Благодарение на тази платформа правоприлагащите органи били възпрепятствани да проследява участниците в нея.
От дома на Т.Х. са иззети десетки порнографски материали – видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.
34 – годишният мъж е направил пълни самопризнания за осъществяваната от него дейност. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца – максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години. С постановление на Районния съд в Петрич му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Comments

comments