Габровски представя състава на проектокабинета си пред Радев

Днес в 10:30 кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен от най-голямата по численост в 48-ото Народно събрание парламентарна група – ГЕРБ, ще представи проектоправителството си пред президента Румен Радев на „Дондуков“ 2.

В петък Николай Габровски заяви, че лично е избрал министрите в проектокабинета си, без да се консултира с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналият понеделник президентът връчи мандата на проф. Габровски и изрази очакването си да предложи състав на Министерски съвет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност.

„Ще положа всички усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията и по-близо до експертното, до професионализма, за да може България по-лесно да мине през този исторически момент, в който се намира“, каза Габровски, след като взе мандата.

Габровски се срещна с „Демократична България“, БСП, ДПС и „Български възход“. Само „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“ отказаха да се срещнат с него. По време на срещите Габровски заяви, че хората в проектокабинета, не трябва да са ярки партийни фигури.

Comments

comments