В 11-о ОУ в Благоевград тече подписка за връщане на В. Смиленов на директорския пост. Две кандидат директорки отпадат от надпреварата

Кандидатките Нефса Барзева и Марияна Митова отпаднаха от надпреварата за директорските места на училища в Пиринско. Нефса Барзева бе сред четиримата претенденти за ръководния пост в основното училище в хаджидимовото село Блатска, но тя отпадна, тъй като не успя да издържи теста. Получила е едва 23 точки, а за да продължи в следващия етап, са необходими най-малко 25. Мариана Митова пък не се е явила на препитването по собствено желание. Тя бе сред кандидатите за шефското място в ПМГ „Акад. С.П. Корольов“ в Благоевград. Припомняме, че преди два дни Митова бе назначена за временно изпълняваща длъжността директор на 11-о ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград на мястото на уволнения дългогодишен школски шеф там Валери Смиленов. „Останалите 40 кандидати са преминали успешно първия етап от конкурса и ще участват в събеседването, което ще започне от 21 юли в Министерството на образованието и науката”, информира шефът на от Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в областния център на Пиринско Ивайло Златанов.

Първата дата по график за Благоевградска област е 22 юли. Тогава на интервю ще се явят кандидатите за директори на три училища – Гимназия „П.К. Яворов“ – гр. Петрич, СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Кавракирово. За гимназията в Петрич кандидатстват Таня Георгиева, Илияна Сарикова, Филка Манчева, Кристина Касабова, Вера Влахова и Василка Шаламанова.
Петима ще се конкурират за директорското място в школото в Кавракирово. Това са Вера Влахова, Розалина Ружина, Костадин Ташев, Георги Карагогов и Блага Христова. Седем са кандидатите за училището в Симитли – Величка Балабанова, Анета Марянска, Таня Янкова, Мария Ортомарова, Здравко Ушатов, Вера Влахова и Златка Гергинова. На 25 юли е интервюто с кандидат-директорите на Благоевградската професионална гимназия, СОУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ – Благоевград, ПМГ „Акад. С.П Корольов“ – Благоевград и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Блатска, община Хаджидимово. За БПГ кандидатите са: Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева, Вера Влахова, Йонка Величкова, Петър Тумбев и Мая Стоева. За СОУИЧЕ – Светлин Абаджиев, Росица Георгиева, Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева и Вера Влахова. За ПМГ кандидатстват: Росица Георгиева, Николай Каращранов и Вера Влахова. След отпадането на Нефса Барзева кандидатите за училището в Блатска остават трима: Петър Стоянов, Вера Влахова и Здравко Тачев. Последната дата е 26 юли. Тогава ще се явят кандидатите да оглавят Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Сатовча и основното училище в якорудското село Конарско.За директорското място в гоцеделчевското училище ще се борят седем кандидати – Илия Динев, Марта Донкова, Иванка Маринова, Людмилал Дерменджиева, Никола Джингаров, Вера Влахова и Красимира Пейчева. Шестима са кандидатите за училището в Сатовча, които продължават във втория етап. Това са: Маруся Лозанова, Джеват Дунчев, Гюлзара Качанова, Милко Айвазов, Вера Влахова и Недко Парушев. Кандидат-директорите за училището в Конарско са четирима – Фатма Осман, Венцислав Вакльов, Здравко Тачев и неизменната участничка в конкурсите за всички свободни директорски места в Пиринско – Вера Влахова, скандално уволнената бивша директорка на Професионалната техническа гимназия в Сандански.

Интервютата ще се проведат в сградата на Министерството на образованието и науката в София, на бул. “Княз Дондуков“ 2А от 9,00 часа, съобщиха от РИО – Благоевград. Бившият вече шеф на 11-о ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград Валери Смиленов пък коментира пред „Вяра”, че възнамерява да обжалва заповедта си за уволние. Междувременно наш репортер научи, че в училището тече подписка от учители, ученици и родители на ученици в подкрепа на ексшефа В. Смиленов. До дни тя ще бъде внесена и оставена на вниманието на образователния шеф в Пиринско Ивайло Златанов. Много от подписалите се вече под нея родители са категорични, че ако той не се върне на поста си като директор на училището, те ще отпишат децата си от него и ще ги преместят в други училища.

Comments

comments