В ромската махала в Благоевград откриха склад за крадени инструменти и техника

Различни откраднати строителни инструменти и машини са открити в ромската махала на Благоевград. Един от домовете на семейство роми се оказал неформално склад за строителната техника. Криминалисти освен това са открили още електрожени, ъглошлайфове, регистрационни табели на автомобили, кабели и други, като една от шокиращите находки била – асфалополагаща машина, притежание на местната фирма, изграждаща магистрала “Струма”. Техниката за дистанционно управление на „Волво“ на стойност 20 000 лв. била напъхана в черен куфар. Бизнесменът Методи Бачев потвърди пред „Струма“, че скъпият пулт е бил откраднат преди време от базата на „Агромах“.
Около 30 000 лева е обявената стойност на всички крадени вещи, установени са и собствениците, като сред тях има и физически лица. Крадците са обвинени за укривателство на вещи по чл. 215 от Наказателния кодекс, който гласи , че :“Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, укрие, придобие или спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знае или предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление или чрез друго общественоопасно деяние, се наказва с лишаване от свобода до 5 години“.
Когато укривателството е в големи размери или извършено при условия на рецидив, наказанието е от 3 до 10 години и глоба от 1000 до 3000 лв.

Comments

comments