В Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде представена книгата „Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.)“

Книгата „Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) – Равносметката на едно провалено столетие “ ще бъде представена на 16 юни /четвъртък/ от 17:00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей. Ревюто на книгата ще бъде направено от Димитър Тюлеков, член на Македонския научен институт и преподавател в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“.
Автор на книгата е доц. д-р Йордан Величков. Завършил е право, специализирал е дипломация в Москва и Лондон. Бил е на дипломатическа работа в Югославия, САЩ и Канада, депутат в 40-ото НС. От 1995 г. доц. д-р Величков е преподавател по международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград и в СУ „Св. Климент Охридски“. Написал е няколко монографии и стотици статии. Едни от най-известните му книги са „Погребаните идеали“, „Американската външна политика 1990-2005“.
„Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) – Равносметката на едно провалено столетие“ е четиво за исторически политологични изследвания. С тази книга авторът Величков ни връща към драматичните години и трагични събития, сполетяли България през последното столетие е преди всичко повод за задълбочени размисли, анализи, равносметка и сериозни изводи за бъдещето.
Организатори на събитието са Регионален исторически музей, Община Благоевград ,МНИ – Филиал и Правно-исторически факултет при ЮЗУ „Н. Рилски“.

Comments

comments