В парламента става горещо! Бойко ще убеждава БСП за промените в Конституцията! Ще тръгне ли Миков по мръсния коловоз на Радан Кънев?

Промените в Конституцията влизат за обсъждане в Народното събрание, въпреки че още няма консенсус на политическите сили около тях.
Днес премиерът Бойко Борисов трябва да се срещне с лидера на БСП Михаил Миков в усилията си да осигури по-широка подкрепа за съдебната реформа. Промените включват основно разделянето на Висшият съдебен съвет на две части – съдийска и прокурорска; засилване ролята на Инспектората към ВСС; и мажоритарен избор на съдиите и прокурорите.
Още при обявяването на промените БСП заявиха, че няма да ги подкрепят, защото са „вътрешно противоречиви“ и няма да решат проблемите в съдебната власт.
Вчера пък за пореден път самопосочилият се за лидер на Реформаторския блок Радан Кънев спъна по грозен начин промените в съдебната власт и продължи да се движи по своя мръсен коловоз.
„Провалът на конституционната реформа значи и провал на съдебната реформа. Ако това се случи, няма да загуби никой друг толкова много, колкото държавата“, заяви министър-председателят Борисов. И посочи, че това крие след себе си още една последица – изоставането на България от Румъния за Шенген.

Comments

comments