В община Сандански събраха 11 тона отпадъци в съботния ден

Под егидата на кмета на община Сандански Кирил Котев и тази година общината се включи в инициативата „Да изчистим България заедно” 2016 г.
В акцията на BTV Media Group се включиха доброволци, ученици и общинска администрация – Сандански. Зоните, които са приоритет за почистване в цялата страна бяха Национални паркове и защитени местности. В Сандански заместник кмета Георги Трайков, секретарят Георги Жежев и по-голяма част от общинска администрация и ученици, почистваха местността „Попина лъка”.
В съботната акция доброволци се включиха и в целия град Сандански с почистване около блоковите пространства, Гробищен парк – Сандански и местата около, които живеем и работим. В парка, съвместно със Звено „Озеленяване”, граждани – доброволци почистваха бръшляна, който е вкоренен в дърветата. В някои от селата на община Сандански също протече акция по почистване.
Националната инициатива и тази година бе подкрепена и от Национален парк „Пирин” и Държавно горско стопанство – Сандански.
Общинска администрация – Сандански, с подкрепата на всички събра 11 тона отпадъци, които бяха извозени от общинската „Стройкомтранс” и Звено „Озеленяване“.
За поредна втора година гражданите малки и големи показаха, че са съпричастни към чистотата в своя град и помогнаха град Сандански и общината да стане по-чиста.
Общинска администрация Сандански благодари на всички за труда и съпричастността към кампанията „Да изчистим България заедно”.

Comments

comments