В Община Благоевград стартира приемът на документи за издаване на талони за „синя зона“ за 2023 г.

В началото на месец декември започва приемането на заявления за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене в обхвата на „синя зона“ в Благоевград. От тази година документите ще се разглеждат и талоните ще се изготвят от общинското дружество „Паркинги и гаражи” ЕООД, но за улеснение на гражданите приемът на заявления, както досега, ще се извършва на гишетата на деловодство в Община Благоевград.

От 2023 г. пропуските ще бъдат различни по вид, в зависимост от критериите, по които се издават. Талоните с червен цвят ще бъдат предназначени за жители, живеещи в обхвата на централната пешеходна зона в Благоевград. Пропуските с жълт цвят ще бъдат предоставяни на граждани с жилища в обхвата на „синя зона”, а зелените пропуски ще бъдат за електрически автомобили (изцяло задвижвани на ток). Всеки вид пропуск ще бъде защитен с холограмен стикер с цел да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа.

„Контролът по издаване на съответните талони ще бъде завишен, детайлно ще се съблюдава и дали те се използват по предназначение“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ ЕООД Ивайло Червилов.

При подаване на декларацията с необходимия набор от документи „Паркинги и гаражи” ЕООД ще имат едномесечен срок да издадат или откажат новия пропуск. Това време ще бъде и гратисен период за гражданите, като те ще могат да ползват стария пропуск.

Comments

comments