В България са расисти-из наръчник на бежанеца !

България е на първо място в черния списък на „Наръчника за кандидат бежанеца“. Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, в която авторът казва, че в България има нечовешки условия за живот, българският народ е расистки настроен към арабите, а и икономически ситуацията е лоша.
„През Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година. Очевидно, че каналът не минава през нас“.
„Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери,затворен тип, и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца“, обясни Чуков.
Междувременно няколко хиляди бежанци са се струпали и в крайбрежния гръцки град Игуменица, който се намира срещу остров Корфу и се очертава като втори маршрут за бежанците, които искат да стигнат през Балканите към Западна Европа.
От Игуменица тръгва пътят на фериботите към Италия. Маршрутът е малко по-сложен за бежанците, отколкото пътят през Македония, Сърбия и Унгария, но е възможно и на там да отидат големи групи от хора.
Бежанците пристигат в Европа най-вече през гръцките острови. Тъй като там местните не могат да се справят с притока на чужденци, бежанците са натоварвани на кораби и прекарвани до Солун. Оттам пък с рейсове са превозвани до границата с Македония. След това продължават към Сърбия и Унгария.

Comments

comments