В Банско започна кинопанорамата Snow cinema

Организаторите от община Банско и сдружение “Международен фестивал на планинарския филм” за втора година стартираха кинопанорамата „Snow cinema”- тридневен филмов маратон, посветен на кинематографията за ски и сноуборд.

Преди стартирането на първата прожекция в Посетителския информационен център, организаторите Натали Петрова и Петър Атанасов приветстваха гледащите киномани и им припомниха, че може да се насладят напълно безплатно на екзотични и изолирани места като Курилските острови в Тихия океан, Скалистите планини в Северна Америка, остров Гренландия, Андите и Алпите, където спортисти – скиори, сноубордисти, летци на балони с горещ въздух и т.н., са готови да рискуват всичко в името на най-големия изкусител – приключението.

Приветствие към зрителите отправи и заместник-кметът на община Банско – г-н Стойчо Баненски. По неговите думи, единствената по рода си проява – кинопанорама, посветена на тематиката за планини и зимни спортове, ще получава и за в бъдеще подкрепата, както на общинското ръководство, така и на общността на Банско.

Comments

comments