Върнаха в прокуратурата съдебното производство срещу Христо Бисеров

Съдебното производство срещу бившия зам.-председател на ДПС и парламента Христо Бисеров е прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.
Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд София.
Припомняме за сайта, че на 9 април тази година Софийска градска прокуратура внесe обвинителен акт срещу Бисеров, който трябваше да отговаря за 3 умишлени престъпления – укриване на данъци в особено големи размери, нарушаване на Валутния закон, както и за затаяване на истина в писмена декларация за имущество пред Сметната палата и по-специално средства, внесени в швейцарска банка.
По тези обвинения бившият силен човек в ДПС беше застрашен от до 8 години лишаване от свобода.
Мярката за неотклонение на обвиняемия Бисеров беше парична гаранция от 25 хиляди лева. Точно толкова е и сумата, която той е платил като данъци, според наблюдаващия прокурор. На него и сина му бе наложен запор на имущество за 1.5 млн. лева заради съмнения за пране на пари. Двамата имаха 3-месечен срок, за да докажат произхода на доходите си.
Главният прокурор Сотир Цацаров коментира от Брюксел, че прокуратурата не се отказва от обвинението срещу Христо Бисеров и ще работи за отстраняването на пропуските в обвинителния акт.

Comments

comments