Въпреки твърденията на властите: Улици в Разлог под вода, хората изпитват трудности при придвижване в града

„Обстановката в Община Разлог в момента е спокойна, няма извънредни ситуации във връзка с обилните валежи. На територията на Община Разлог няма затворени пътища за движение.“ съобщиха по-рано днес от пресцентъра на общинска администрация гр. Разлог.

Съгласно измерванията на дъждомера разположен в Регионалното депо за неопасни отпадъци – Разлог, за периода 8—11 януари са отчетени 62 л.на кв.м.

„Всички дежурни екипи в общината следят обстановката. Няма подадени до момента сигнали за наводнения, информират от Гражданска защита -Разлог. Към момента няма и реки, които да са излезли от коритата си и да са предизвикали разливи. Няма аварии във водопреносната мрежа на територията, обслужвана от ВиК Разлог.“, това се уточнява още в съобщението до медиите.

Противно на тези твърдения, социалните мрежи се изпълниха със снимки и сигнали, от които става ясно , че улици в планинското градче са под вода, а придвижването е затруднено.

„Моля за съдействие, невъзможност за пътуване и пристигане на работа, вече 2 ден!“, пише Снежана Павлова в групата „Да думаме на разложчи, фногооо“. Жената споделя и няколко снимки, които показват, че твърденията й напълно кореспондират с фактическата обстановка.

Съграждани на Павлова я съветват, да пътува с лодка до работа или да си вземе отпуска.

Други подчертават, че твърденията на община Разлог, че проблеми няма, всъщност не отговарят на истината.

Comments

comments