Възрастна жена от Добрич даде над 3500 лева на телефонни измамници

Жена на 71 години от Добрич е станала жертва на телефонна измама, се съобщава в сайта на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Тя е подала жалба към 17:30 часа вчера, в която разказва, че около три часа по-рано е получила обаждане от непознат, който ѝ е поискал пари за лечението на неин роднина. Малко след това жената е предала сумата от 3500 лева и 400 евро. По случая е образувано досъдебно производство.

Както БТА писа, в началото на месеца, на 3 ноември, 74-годишна жена от Каварна също стана жертва на телефонна измама. Тя даде на непозната жена, която впоследствие бе задържана и оставена в ареста, 8000 лева.

Миналия месец органите на реда в Добрич задържаха двама мъже във връзка с телефонна измама на 80-годишна жена. Пет дни по-рано, на 12 октомври, 89-годишен мъж от Тервел даде близо 9000 лева на мъж и жена, представили се в телефонен разговор за лекар и полицай.

По думите на говорителя на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев в продължение на 2-3 години, допреди закриването на специализираното правосъдие, подобен тип престъпления „бяха пресечени тотално, особено телефонните измами“, но „сега очевидно се завръщат и набират скорост“.

Comments

comments