Втора генерална смяна в екипа Томов: Зам. кметът по хуманитарните дейности Василиса Павлова освободена от поста, сменя я Пролет Трифонова

Зам. кметът по хуманитарните дейности на Благоевград Василиса Павлова е отстранена от поста. Заповедта за прекратяване на договора й бе връчена вчера преди обяд , в първия й работен ден след платения отпуск, който ползва  като кандидат за депутат от листата на обединение „Демократична България“.

Кметът инж. Румен Томов не е посочил мотив. Пред вестник „Струма“ вчера той бе категоричен, че  причината за раздялата не е политическа и няма връзка с участието на инж. Павлова в изборите за нов Парламент. Градоначалникът разкри, че на последната оперативка преди да излезе в отпуск заместничката му заявила : „Ако по някаква причина си тръгна, ще е с целия си екип от тесни специалисти“. Тази декларация  наред с редица индикации, че вече не гледат като екип в една посока е мотивирала кмета да вземе решение  за раздялата , но за да не попречи на акмпанията й й рожелал успех и изчакал приключването на изборите на Народно събрание.
Инж. Василиса Павлова е преподавател в Техническия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“, където ще продължи да води ликции и упражнения. Тя отказа да коментира освобождаването си от поста.
Стола на зам. кмет по хуманитарните дейности се заема от Пролет Трифонова. Тя бе PR в предизборния щаб на инж. Румен Томов и дойде с него в общинска администрация в началото в прес службата на кметството, в последствие бе прехвърлена в отдел „Култура“и  скоро оглави цялото направление. Новата зам. кметица на Благоевград е на 33 г , родена е във видинското село Дреновец и след завършване на средно образование във Видин през 2006г е приета за следва в ЮЗУ- Благоевград . Тя е бакалавър по „Културология“ , има магистратура по лайф стайл журналистика в Софийския университет и в момента е докторант към катедра „Културология“ в ЮЗУ „Н. Рилски“. Още от студентските си години работи, първо в магазин за цветя „Далия“ ,  после  в Благоевградски младежки театър , основан от бившия й съпруг. Заради липсата на актьорско образование била назначена на длъжност организатор, но участва в почти всички от постановките като актриса ,  а първото й излизане на сцена е в „Юнаци с умни калпаци“.
От началото на годината това е втората смяна в екипа Томов.

Източник: вестник „Струма „

Comments

comments