Връщат ли човека на Караянчева начело на Областно пътно управление – Кърджали „през задния вход“?

Иван  Гавазов бе освободен от поста Директор на Областно пътно управление – Кърджали в началото на юни тази година,  а това предизвика гневната реакция на бившия председател на Народното събрание  и областен координатор на ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева, която твърдеше, че причина за освобождаването му е тяхното познанство. Към днешна дата, очевидно се полагат неистови усилия той да се върне „през задния вход“ и зад гърба на служебния министър арх. Виолета Комитова.

Кой и защо отказва да подпише жалба, с която да се обжалва решение на съда за възстановяването на Гавазов на поста?

Съмнителен болничен доказва, че Иван Гавазов на 09.06.2021 г. е бил на две места едновременно.

 

Хронология на събитията

„Отстраняват шефа на Областно пътно управление Кърджали… по донос в АПИ. Докато е бил в отпуск по болест, инж. Иван Гавазов е бил привикан в Агенция пътна инфраструктура, където новоназначеният директор Апостол Пенчев му е предложил да освободи поста и да се оттегли на позицията младши експерт. Като причина за кадрила е изтъкнал подаден донос срещу Гавазов и… познанството му с Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание“, написа
Караянчева в началото на юни, когато Гавазов бе освободен. Реакция имаше и от местната структура на ГЕРБ, която „пригласяше“ и преповтори версията на Караянчева.

Месец и половина по-късно, със заповед на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитов, инж. Ивайло Денчев бе назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до назначаването на титуляр, след като седмица по-рано министър Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев.

 

Да се върнем в Кърджали

Инж. Гавазов разбира се, обжалва освобождаването си, а мотивът му…съвпадна с този изложен от Караянчева – бил освободен, докато е в отпуск по болест.

Разполагаме обаче, с факсимиле на пътен лист и пътна книжка, от които е видно, че Гавазов лично със служебен автомобил на Областно пътно управление-Кърджали и шофьор е пътувал до София. Нещо повече, там  е получил и заповедта за освобождаване, която е отказал да подпише, за което пък има свидетели на връчването и отказа – двама служители на Агенцията, видно от самата заповед, с която разполагаме.

Заповедта за освобождаване, подписана от двама свидетели, служители на АПИ
Заповедта за освобождаване, подписана от двама свидетели, служители на АПИ

 

Пътен лист, доказващ, че Гавазов в качеството си на директор е пътувал със служебен автомобил до София на 09.06.2021
Пътен лист, доказващ, че Гавазов в качеството си на директор е пътувал със служебен автомобил до София на 09.06.2021

Наши източници, разполагащи с документи в подкрепа на думите си обаче, твърдят, че Гавазов е представил пред съда неистински документи и въобще не е бил в отпуск по болест.

В редакцията разполагаме с копие на болничните, представени от  него, според първия – на 09.06.2021г. той е имал високо кръвно и е закаран  линейка в Спешния център, от където после е освободен за домашно лечение. Един човек обаче, няма как да е на две места едновременно, а Гавазов на 09.06.2021 год. е бил в София и видно от  заповедта за освобождаване има поне  двама свидетели, това поставя под сериозно съмнение болничния. Следва втори болничен, в който се твърди, че същия е със Смесено тревожно- депресивно състояние.

 

На база болничните,  Гавазов завежда дело, с което иска отмяна на освобождаването си и  печели делото на първа инстанция.

Логичното продължение е  АПИ  да обжалва решението. Но тук възниква и най-притеснителният  факт, за който ни сигнализират от Кърджали – утре /01 септември/ е последният срок, в който АПИ може да внесе жалба и да обжалва решението, но до края на работния ден днес, новият директор на Агенцията инж. Денчев не я е подписал. Юристи от Агенцията пък, твърдят, че той категорично е отказал да го направи, което може да означава само едно- опит за безпроблемното връщане на Гавазов на поста.

Последното, със сигурност е престъпна безотговорност на директора на Агенция „Пътна инфраструктура“, което със сигурност не би се харесало нито на министър Комитова, зад чийто гръб се вършат подобни своеволия, нито на данъкоплатците, от чиито данъци идва заплатата на инж. Денчев.

С интерес ще проследим утрешния ден, за да разберем, дали все пак жалба ще бъде внесена, или Иван Гавазов ще се върне начело на Областно пътно управление- Кърджали „през задния вход“.

Comments

comments