Времето утре с първи над 30 градуса за тази година, захлаждане с над 10 градуса в четвъртък, очакват се градушки и хладен месец юни

Високите температури, които се очакват утре у нас са първите над 30 градуса за тази година, но в никакъв случай не са рекордни. В София например най-високо достигнатите градуси са 34 за месец май, за Горна Оряховица са 37, каза в ефира на Нова телевизия синоптикът Петър Янков.
Според него, заради глобалното затопляне наблюдаваме рязка промяна на времето и има спадове от 10-18 градуса за ден. Такъв случай ще имаме в четвъртък, когато температурите ще паднат с над 10 градуса за ден. „Това означава, че в страната са възможни градушки”, твърди синоптикът.
Според Янков на Балканите се засилват силните валежи и неблагоприятните метеорологичните условия, летата стават все по-влажни и студени. Той прогнозира влажен и сравнително по-студен месец юни заради средиземноморските циклони, които ще са повече през този месец, особено в Западна България. „Дългосрочните прогнози обаче са с вероятност 50-60%, така че е трудно да се каже с голяма доза сигурност какво ще е лятото отсега” каза още той.

Comments

comments