Времето на 23 януари: Отново ниски температури

Прогноза за 23 януари, събота

През следващото денонощие ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна и високите котловинни полета на Западна България минималните температури ще са ниски, между минус 20 градуса и минус 15 градуса. В Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между минус 10 градуса и минус 5 градуса.

Преди обяд по поречието на Дунав ще бъде мъгливо и температурите там ще останат ниски, след обяд видимостта ще се подобрява. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от минус 7 градуса – минус 8 градуса в Северна до около нула градуса в Южна България.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще остане по високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, студено и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 9 градуса, на 2000 м – около минус 15 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са между минус 2 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 4-6 градуса

И в неделя ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна отново минималните температури ще са около и под минус 15 градуса, в отделни райони – до минус 20 градуса. Дневните също ще остават отрицателни, най-ниски ще са по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла; в останалите райони ще бъде предимно слънчево.

В понеделник облачността ще се увеличи и след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Ще се появи слаб северозападен вятър.

Повече за времето и пътната обстановка в страната ще научите на Sinoptik.bg

Comments

comments