Времето за Великденските празници и Гергьовден ще остане променливо

Точно за великденските празниците – в началото на май, ни чака циклон, който ще ни донесе в неделя, понеделник и вторник облаци, дъжд и хладно време. Това сочат синоптичните модели, представени в “Дарик Кафе”.
По-късно днес преваляванията постепенно ще спират от запад на изток, най-късно в Източна България. Следобед в Западна и Централна България облаците ще се разкъсват и ще остане слънчево.
В сряда и четвъртък времето ще бъде променливо – ще се редуват облаци със слънце. Почти няма да има валежи. Очакват се температури около 15-20 градуса, на места до 22, в южните райони – и до 25 градуса.
От петък и събота следобед, обаче, от планинските райони ще започнат превалявания и в неделя голям циклон ще окаже влияние върху времето на Балканите, в това число България няма да прави изключение.
От Великден до около 4 май ни очакват облаци, дъжд почти навсякъде в страната. Възможно е на места да има и гръмотевични бури. Около Гергьовден – 5 и 6 май, ще настъпи кратко затишие, но уикендът след това отново се очакват валежи.

Comments

comments