Времето днес: Предимно облачно и дъждовно почти над цялата страна

Почти над цялата страна днес ще преобладава значителна облачност, след обяд и купесто-дъждовна. На много места се очакват превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде времето, главно преди обяд на места в Източна България. Вятърът ще бъде слаб, в Северна България – до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.
В планините времето ще остане дъждовно, очакват се и гръмотевици в часовете след обяд. Там вятърът ще бъде силен, по високите и открити части – до бурен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.
По Черноморието денят ще започне с ясно и тихо време, но по-късно през деня се очакват временни увеличения на облачността и на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад, а около полунощ и ще се усили. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода ще е 11° – 12°.

Comments

comments