Волен Сидеров: Това което наблюдаваме в Македония е част от американска геополитическа игра

Това, което сега наблюдаваме в Македония, е част от една много дълга геополитическа игра. Албанският тероризъм бе създаден от американски емисари – Ричард Холбрук, Джеймс Пардю и т.н. Даже Пардю бе изгонен от македонския премиер Любчо Георгиевски за груба намеса във вътрешните работи на страната, после дойде посланик у нас. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в интервю за „24 часа“.
„В класификацията на ЦРУ и Държавния департамент албанските формирования първо се водеха терористични организации. Британският вестник “Гардиън” дори излезе със заглавие “Защо ние финансираме тези гангстери?” И в един момент те бяха обявени за борци за свобода, САЩ започнаха да ги подпомагат с пари, оръжия и инструктори“, коментира Сидеров.
Според Волен Сидеров, тогава САЩ имали интерес да създадат огнища на нестабилност в Европа, да разбият бивша Югославия, която се приемаше като съюзник на Русия, и да създадат изкуствената държава Косово.
„Забележете – в Косово днес се намира “Бонстийл” – най-голямата военна база на САЩ в Европа. Не е случайно и това, че само на няколко десетки километра от тази база станаха престрелките в Куманово“, обобщи лидерът на „Атака“.

Comments

comments