Волен Сидеров нахлу отново в НАТФИЗ и …

Скандална ситуация с участието на Волен Сидеров – нищо ново. Лидерът на „АТАКА“ бе изведен от полицията от сградата на НАТФИЗ заедно с двама свои съпартийци. Ректорът на академията проф. Любомир Халачев прикани Сидеров и хората му да напуснат сградата. Актьорът Христо Мутафчиев също се оказа в епицентъра на събитията и дори заяви, че лично той ще иска падане на имунитета на Волен Сидеров. Грозната картинка бе оцветена с много полиция и напрежение, което витаеше във въздуха. Сидеров отнесе удар от цивилен човек. Студентите скандираха: „Молим ви да напуснете Академията“, а лидерът на „АТАКА“ обвиняваше дошлите полицаи, че защитават „хулиганът“, който го удари. Волен непрестанно го питаше дали не е приятел с Бойко Борисов.

В НАТФИЗ отиде и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и шефът на СДВР Младен Маринов.
Полиция пазеше Волен Сидеров от над 100 души, които бяха се събрали. По-късно се разбра, че това са млади хора, които са се организирали за да изразят недоволството си от действията на екстравагантния политик.

Малко по-късно беше потвърдено, че лидерът на „Атака“ се намира в I-во РПУ заедно с Деница Гаджева. Няма информация дали там се намира и човекът, посегнал на Сидеров, но пред сградата на РПУ-то са се събрали привърженици на „Атака“, както и екип на телевизията на „Атака“ – Алфа.

„Идването му в изборната нощ означава слаб рейтинг“, сподели Христо Мутафчиев.
„Не мога да го коментирам, не съм психолог, нито ветеринарен лекар“ заяви социологът Огнян Минчев.
„Волен Сидеров се намира на безопасно за него и за хората място“ каза главният секретар на МВР Георги Костов

Зала 3 на НДК е избухнала в аплодисменти, когато е било съобщено, че Волен Сидеров е отведен принудително.

Това е втора акция на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в рамките на два дни. В петък вечерта той, заедно с десет души, нахлу в учебното заведение. „Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа тогава професор Халачев.

Comments

comments