Волен Сидеров: Изборът на шеф на Сметната палата е договорен мач

След приключване на процедурата по избор на нов шеф на Сметната палата, след промените в Закона, приети от Народното събрание, политическите сили реагираха в зависимост от заетата от тях позиция.”Изборът на председател на Сметната палата е псевдосъстезание с един – единствен състезател”, заяви от парламентарната трибуна Волен Сидеров по време на дебатите за ново ръководство на одитния орган.

„Наблюдаваме един договорен мач. Видяхме ясно как се получава съглашателство и как всъщност се прави състезание с един кон. Оттеглянето на кандидатурата от страна на Патриотичния фронт означава само едно – договаряне зад кулисите“, каза Сидеров по повод оттеглянето в последния момент от Патриотичния фронт на кандидатурата им Горица Грънчарова.

Според лидера на „Атака” парламентарната група на партията няма как да погледне на този избор освен като договорен мач.

„Ние в договорени мачове няма как да участваме, така че ви пожелаваме успех и очакваме първата проверка на Сметната палата да бъде срещу нас, както се е случвало много пъти. Но ние сме свикнали с това. Важното е, че българите трябва да разберат, че тук, в този парламент, има задкулисие, споразумение зад кулисите и че това не е начинът, по който трябва да бъде управлявана държавата“, заключи Сидеров.

Comments

comments