Военният министър: Във ВМА са ставали безумия, срамувам се!

И други фирми са ужилили ВМА с неизгодни договори и са действали на територията на болницата, благодарение на апаратурата на здравното заведение. Това обяви пред bTV военният министър Николай Ненчев след скандалните разкрития, че на територията на кожната клиника работи частната „Дерма Прим“, собственост на 84% на проф. Мирослава Кадурина. Става въпрос за фирмите, които са доставяли храната и фирми за чистота. Във ВМА порционът на ден беше 14 лева, а за сравнение същият е 3,50 лв. в Пирогов, обясни министърът и допълни, че друга фирма пък е използвала скенерите на болницата за частни нужди.

Благодарение на прекратени договори на болницата са спестени 27 милиона лева, посочи Ненчев и похвали новия шеф проф. Николай Петров.

На мен ми е твърде неудобно да говоря за тези неща, да не кажа срамувам се, заяви още военният министър.

Вчера той е издал заповед до Николай Петров, с която му нарежда да ограничи дейността на клиниката „Дерма Прим“ на територията на болницата, след като стана ясно, че тя продължава работата си, въпреки скандалните разкрития.

Вчера имах разговор с ръководителката на одитния екип – констатирани са много тежки нарушения и просто безумия, разкри още Ненчев. Той допълни, че е обикалял клиниките и знае за драстичните разлики в стандарта им. Например космическата разлика между кожната клиника и клиниката по „Уши, нос, гърло“.

Колко от военните са си опъвали бръчките?, попитаха министъра водещите, имайки предвид, че оборудването в кожната клиника е било нелепо на фона на липсващите слухови апарати за деца, например. „Наистина не знам кой какво е правил, но нека прокуратурата да се произнесе“, посочи Ненчев, който се явява принципал на болницата.

Comments

comments