Вместо на разпит: Гешев се среща с роднини на пострадали от ПТП

Въпреки че днес главният прокурор Иван Гешев трябваше да бъде на разпит, той се срещна с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от държавното обвинение.

По време на Пленума на ВСС той каза, че в понеделник е призован да даде сведения по предварителна проверка за „търговия с влияние“, както и „за… да кажем политическа корупция няма да е точно – ще е подкуп“. Той дори посочи и часа – в понеделник, в 10 ч. На същото изслушване Гешев обяви, и че излиза в „отпуск по лични причини“.

„Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори“, пише днес в съобщението.

Ето и съобщението на прокуратурата в оригинал:

Главният прокурор на Република България Иван Гешев, заместник главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в гр. София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата бе по инициатива на гражданите.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Заместник главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г. Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

Comments

comments