Власт и опозицията обмислят паметник на Борис Немцов

Участниците в края на траурната процесията дълга около 2 километра, достигнаха до Големия Москворецки мост и положиха цветя на лобното място на убития опозиционер Борис Немцов. Така без инциденти приключи траурният марщ, в който според инициаторите му участие са взели около 70 000 души, а по данни на полицията – 21 000. По време на процесията хората издигаха различни лозунги, сред които „Няма да забравим, няма да простим“, „Героите не умират“, „Куршумите простреляха всеки от нас“. Участниците в събитието в центъра на Москва са образували колона от около 2 километра.
След края на шествието хората се разотиват. Репортерите на информационните агенции съобщават, че изтеглянето на участниците е спокойно и организирано.

Докато се провеждаше шествието московските власти обявиха, че са готови да обмислят предложението за увековечаване на паметта на Борис Немцов. Властите посочиха, че ще обмислят идеята, ако поддръжниците на опозиционера отправят такова искане. По-рано съмишлениците на убития политик заявиха, че планират да повдигнат въпроса за увековечаването на паметта му.

Comments

comments