Владимир Милушев ще се опита да подобри рекорда за бягане по планинския маршрут Е 4

Владимир Милушев ще направи опит да подобри рекорда за скоростно пешеходно преминаване на близо 240 километровия планински участък на туристическия маршрут Е 4 в България. Стартът е на 10 юли 2020 г. (петък) в 16:00 часа в Драгалевци, София, крайната точка е Гоцев връх в планината Славянка.

Владимир Милушев ще се опита да подобри рекорда от 51 часа и 8 минути, поставен от Калоян Пейчев миналата година. 240-километровото трасе е с 13 500 м положителна денивелация и е известно като Петте планини, защото минава през Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка, част е от трансевропейския туристически маршрут Е 4, който започва в Испания и завършва на Пелопонес, Гърция.

Предизвикателството е голямо защото трасето е дълго и трудно, Владимир Милушев ще бяга близо две денонощия, почивките ще бъдат от около 10-тина минути, най-дългата, която се предвижда е 40 минути.

Знам пред какво се изправям. Познавам маршрута, бягам редовно в планински участъци.“ – каза за Радио Благоевград Владимир Милушев и обясни мотивацията си да подбори рекорда така: „Правя го най-вече за да се обърне внимание на прекрасните планини, които имаме в Югозападна България, едни от най-дивите и най-запазените кътчета, дом на много растения и животни.“

Новото при експеримента на Владимир Милушев е, че той ще бяга сам, без пейсъри (хора, които съпровождат и подпомагат състезателите). Само на определени места за почивка ще има доброволци, които ще предоставят на бегача вода, храна и дрехи./ БНР

Comments

comments