(ВИДЕО) Пешеходните пътеки в Благоевград: Положението е „Тука има- тука няма“

Почти два месеца след трагичния инцидент на пешеходна пътека, в близост до ЮЗУ в Благоевград, когато загина 19-годишна студентка, проверяваме състоянието на маркираните места за пресичане в града.

Установихме, че ученици са принудени да притичват по улиците, за да не бъдат блъснати от кола. В други случаи на пешеходците им се налага да изчакат потока от коли да отслабне, за да стигнат до отсрещния тротоар. От своя страна, за да предотвратят инцидент, шофьорите трябва да спират преди пешеходна пътека, която в повечето случаи отсъства или се забелязва трудно, което прави мисията невъзможна.

Жителите на областния център смятат, че е недопустимо пешеходните пътеки в един европейски град да бъдат в подобно състояние.

Обръщаме се към отговорните лица, да бъдат взети необходимите мерки, преди да се стигне за пореден път до фатален край за някой от пресичащите в града. Ако не знаят как да се справят със задачата, да оставят дълготрен белег върху пътното платно, могат да се обърнат към екипа на Blagoevgrad-news за помощ при избора на боя.

Уверяваме, че екипът ни ще следи състоянието на пешеходните пътеки в града и няма да остане безучастен.

 

Comments

comments