Вигенин отправи сериозни критики срещу кмета на Благоевград и екипа му

Благоевградският депутат от БСП Кристиан Вигенин има намерение да сезира лично главния прокурор Сотир Цацаров относно противозаконното кадруване в Многопрофилната болница за активно лечение в града.

Преди дни народният избраник отправи и актуално питане в Народното събрание по казуса с отстраняването на досегашния шеф, лидер на социалистите в Благоевград-Владимир Пандев, и назначаването на д-р Огнян Митев за директор.

На пресконференция днес Вигенин подчерта, че има много въпроси около внезапната оставка на ключов зам.-кмет, в лицето на Валери Смиленов.

„Относно тази оставка няма нито един отговор или представени мотиви. Щом един от най-приближените на кмета Атанас Камбитов си отива, значи има доста проблеми около ръководството на общината, въпреки ежедневното натрапване на един захаросан образ за развитието на града”, заяви Кристиан Вигенин.

Червеният депутат коментира и процедурата по избор на фирма за осветлението на Благоевград.

„Още преди конкурса бях информиран, че се планира спечелването му от една определена фирма. С интерес очаквам обявяването на резултатите, за да видим дали този сигнал ще се окаже верен“, каза народният представител.

Кристиан Вигенин коментира още и предстоящия вот за кметове и общински съветници, както и участието на БСП в него. Той подчерта, че в Благоевград подготовката върви и започва процес по номиниране на кандидатите за местна власт.

Comments

comments