Вигенин: Без да преодолеем Камбитов в Благоевград, няма да сме постигнали нашите цели

Днес се проведе 48-мата отчетно – изборна конференция на БСП Благоевград – трето заседание. Събитието започна в 17:30 часа в Регионален исторически музей Благоевград.
По молба на на Областния и Общински председател на БСП Благоевград – Николай Бошкилов, конференцията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите другари и другарки. Два поздравителни адреса бяха получени от Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова и от г-жа Корнелия Нинова.
В работата на конференцията взе участие Кристиан Вигенин, народен представител от първи многомандатен избирателен район. Гости на отчетно – изборната конференция бяха Общинският председател на общинската партийна организация в Симитли г-жа Юлия Янчева, представителите на Инициативния комитет г-н Шушков и г-н Мановски, коалиционният партньор на партията, Областният председател г-н Валери Миленков, председател на Социален хуманизъм и Общинският председател на общинската партийна организация в Банско г-н Дурчов.
За ръководство на конференцията бяха избрани г-н Николай Бошкилов, г-жа Гергана Янчева и Ваня Маникатева.
Най-напред думата бе дадена на г-н Кристиан Вигенин, народен представител от Благоевградски многомандатен избирателен район. По първа точка той сподели: „Както се казва, предсрочно дойде време за отчитане. И слава Богу, че е така, защото нашият успех на президентските избори доведе до падането на правителството на Бойко Борисов, доведе до нови избори, които се надяваме да спечелим. И не просто се надяваме, а имаме всички шансове и от нас зависи да ги използваме максимално, така че промяната, която започна с избора на Радев, да бъде продължена с едно ляво правителство, начело с ляв министър -председател, който реално ще има властта това, което обещаваме, да бъде реализирано.“
„Като народен представител съсредоточих работата си в три основни направления, които произтичат от отговорността ми пред моите избиратели в област Благоевград и от поставените ми задачи по компетентност в ПГ, а именно: въпроси, свързани пряко с проблемите на областта, социално значими теми и външна политика и европейски въпроси“, каза г-н Вигенин.
От встъпването си в длъжност на 27.10.2014 година до 22.12. 2016 година, самостоятелно или заедно с народните представители, Кристиан Вигенин е внесъл десет законопроекта. „От избирането ми и встъпването ми в длъжност до момента съм се старал да присъствам активно и сериозно в живота на областта и отделните общините поотделно, опитал съм, макар да съм само един народен представител от БСП Лява България, да направя така, че нашите избиратели да не почувстват, че съм само един.“ , допълни г-н Вигенин.
„Опитахме се да представим пред обществеността тук и някои от далаверите на кмета. Без да преодолеем Камбитов в Благоевград, без да изхвърлим ГЕРБ от управлението на Общината, няма да сме постигнали нашите цели“, завърши Кристиан Вигенин.
След г-н Вигенин, отчет за дейността даде и г-жа Гергана Янчева, зам.-председател на Общински съвет на БСП. Повече подробности, вижте във видеото.

DSC_1092

DSC_1088

DSC_1085

DSC_1082

DSC_1077

Comments

comments