Венко Попов – официално е новият управител на ОФК “ Пирин“ Благоевград

На сесията на Общинския съвет днес, оставката на Николай Петрунов бе приета и предложеният кандидат за мястото му- бившият футболист на „Орлетата“ Венко Попов, бе избран почти единодушно, против гласува само Владимир Елезов.
Несъгласието си Елезов коментира така :“ Има две причини, първата е принципна – по-добре според мен би било да се назначи временно директор, до провеждането на конкурс, където да се избере най-достойния, както направихме с диспансерите. Втората причина е лична, преди 10 години, когато имаше „футболна война“ в Благоевград, новоизбраният директор, заедно с други две лица, които се надявам да не се върнат на работа в отбора, обявиха Пирин за мъртъв и че Македонска Слава е лицето на футбола в Благоевград.“

На новия управител ще бъде даден , обаче пълен карт бланш сам да избере своя екип, в това число и треньорски щаб.
Председателят на Обс – Радослав Тасков , благодари на на Общинския съвет и кмета Камбитов, които според него имат най-голям принос към успеха на отбора и връщането му в „А“ група. Тасков изрази надежда това да е първата крачка към големият успех и постижения на „Пирин“ и новото ръководство да помогне за растежа на отбора.
Ето какво още каза Радослав Тасков на днешната сесия:

Comments

comments