Великденски концерт на Камерна опера в Благоевград със специално италианско участие

Традиционният Великденски концерт на Камерна опера в Благоевград тази година ще бъде с изтънчено италианско участие. На 26 април / вторник/ от 18.00 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще излязат гост-солистите от Италия-Масимилиано, Рицоли (контрабас), Алесандро Рицоли (кларинет), Лавиния Тасинари (цигулка) и добре познатата солистка Даниела Георгиева (контрабас). Концертът ще бъде вълнуващ и ще поднесе на жителите и гостите на Благоевград една невероятна обстановка и музикално пътуване. Дебют на благоевградска сцена ще направи младият музикант, с множество концерти и проекти както в Италия, така и в чужбина – италианският диригент Рафаеле Канселиере. Акцент в концерта ще бъде и появата на арфистката Илияна Селимска (БНР-София).
Камерна опера – Благоевград ще зарадва почитателите на класическата музика с произведения от Ботезини, Бах, Кусевицки и Рахманинов, както и написано специално произведение за оркестъра на Камерна опера от самия диригент Рафаеле Канселиере.
Почитателите на италианската музика, стил, изтънченост и класа, ще могат да закупят билети за концерта от операта в Благоевград или пред залата на ДТ „Никола Вапцаров” в деня на концерта.

Comments

comments