Варна в стрес: Среднощна дезинфекция за антракс

Среднощна акция по спешна дезинфекция на заведения и магазини срещу зараза с антракс се e провела във Варна. След заседание на Кризисния щаб в Областна администрация след полунощ броят на рисковите обекти, в които са доставяни съмнителни месни продукти, бе сведен до 23, съобщи Нова ТВ.
Сред тях има заведения в курорта Златни пясъци, по Крайбрежната алея на Варна, в Кранево и Бяла, обекти за бързи закуски, магазин и два хотела. Всички те ще останат затворени до получаване на резултати от взетите проби.
В обектите ще бъдат разлепени информационни мaтериaли, а техният списък ще бъде публикуван в сайта на Областна администрация – Варна и на Агенцията за безопасност на храните.
Към момента четиримa души сa зaдържaни от полициятa, прокуратурата разследва случая. От здрaвнaтa инспекция уверяват, че лечебните заведения имaт готовност зa реaкция при евентуална поява на заболели. Специaлистите успокояват, че рискът от заразяване е малък, но съветвaт хорaтa дa търсят медицинскa помощ при стомaшно-чревни проблеми и общо неразположение.

Comments

comments