Ваня Якимова / доброволен консултант на асоциацията „Подкрепа за кърмене“ за Благоевград /: По случай световната седмица на кърменето организираме Празник на кърменето и в нашия град

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” счита изключителното кърмене за естествения начин на хранене на детето през първите 6 месеца от живота му.
Кърменето запазва не просто своята важна, а от съществено значение роля при грижата на бебето. Наред с чисто хранителната му стойност, от Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене“ подчертават, че кърменето е есенциално важна част от майчинството и от отглеждането на детето в неговите първи седмици и месеци.
Затова мисията на организацията като признат авторитет по въпросите на кърменето в България и с подкрепата на Националния комитет по кърмене, е да осигурява защита, подкрепа и насърчаваме кърменето.
Важна предпоставка това да се случи са срещите наживо, в които се организират дискусии по кърмене, водени от доброволни консултанти, осигуряващи компетентна информация и съвети за майките.
Това обясни пред репортер на „Благоевград-NEWS” доброволният консултант на сдружението за благоевградска област Ваня Якимова, който обяви, че на 9-август / вторник / от 11 часа предстои Среща–разговор на тема „Кърмене – въпроси и решения“, а на следващия ден, 10-август / сряда / от 10 часа „Хранене на бременната жена и кърмачката“. Отново в същия ден от 10:30 часа ще бъде излъчен безплатно, препоръчаният от УНИЦЕФ, филм по въпросите за кърменето, който се казва „Гърдата е най-доброто“. Мероприятията ще бъдат проведени на последния етаж на мол „Ларго“ в областния град.
Ваня Якимова сподели, че празникът на Кърменето в Благоевград се осъществява благодарение на съвместната инициатива на РЗИ – Благоевград и Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“.
Плакат – „Празник на кърменето“ – Благоевград

*снимка: Bobby Manov

Comments

comments