Вандали оставиха потрошена беседката в наскоро ремонтираната градска градина в гр. Симитли

Неизвестни извършители потрошиха беседка в oбновената градска градина в Симитли. Общината дава шанс на вандалите – тихомълком, доброволно да заличат срамния си акт. Лично кметът Апостолов предупреждава: В района на градинката има видео наблюдение, така че анонимността на извършителите на вандализма в никакъв случай не е гарантирана. За да не се прибягва до действия, които биха опозорили вандалите и семействата им пред обществеността, общинското ръководство дава шанс на злосторниците да отстранят нанесените щети.
През четвъртък срещу петък около детските площадки и облагородените площи е чупено, като най-сериозни щети са нанесени на беседката, от където са откъртени дървените обшивки.
Градската градина в Симитли бе изцяло реновирана и облагородена преди по-малко от година. В момента се извършват надграждащи добрия вид на парка инвестициии, част от които със средства – дарения от жители на Симитли.
В края на градската градина е готова изцяло обновената чешма „Щъркелите”, средства за което бяха дарени от късметлията на Йордановден, уловил Богоявленския кръст от водите на Струма през 2014 година, както и от много жители, бизнесмени, строители.

Comments

comments