Вандали отново вилняха в Благоевград

Пореден вандалски акт в Благоевград бе извършен късно тази нощ. Кашпите, които се намират на моста, който свързва центъра и Младежки дом, осъмнаха обърнати с новозасадените цветя надолу. Три от тях са обърнати, а четвърта кашпа е напукана при опита за набези и спрямо нея.

Цветята бяха засадени в кампанията по облагородяване на Благоевград, която продължава и вече се извършва озеленяване и засаждане на цветя и по кварталите. Кашпите бяха боядисани, за да стане градът по-красив и приветлив. За съжаление вандалите продължават и както показват доказателствата, извършителя в случая не е само един.
Сигналът за повредената общинска собственост е подаден към органите на реда за взимане на мерки по компетентност.
Въпреки недоброжелателните и унищожителни действия на вандалите, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов категорично не веднъж е заявявал и показвал, че това няма да спре неговата работа и тази на специалистите, които се грижат за подобряване на инфраструктурата и облагородяването на Благоевград.

Община Благоевград припомня, че парковете, детските площадки и другите обекти са изградени със средства на данъкоплатците и опазването им зависи от гражданите. Призовават се жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество, както и да сигнализират на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34073/ 88 44 34 при нередности.

Comments

comments