Ваканцията – време за семейно спортуване

Лятото е идеалният сезон за семейно спортуване. Топлите вечери и дългите дни позволяват да бъдете с децата си не само през почивните дни, а и в свободното време след работа. Игрите и забаленията заедно са най-добрата „спойка“, която може да иградите с вашите деца. Децата започват да спортува, когато видят положителния пример на своите родители.

Припомнете си игрите от вашето детство. Излезте в задния двор или в парка и играйте на гоненица, на криеница, скачане на въже, тенис на маса, федербал и т.н. Децата обичат да виждат родителите си, участващи в спортове, доказващи смелост и сила на духа. Това е времето, когато можете да опознаете съседските деца и приятелите им. Вие самите ще се раздвижите, ще разберете интересите на децата си и ще имате теми за по-лесно общуване. Изградено приятелство в детството, остава вечно приятелство между децата и родителите.

Разходка с колела е идеално решение за прекарване на 1-2 часа на открито всяка вечер. Освен това колоезденето е много добра тренировка за сръцето. То се превръща в универсално еко средство за придвижване в населеното място. Ако детето е малко, го научете да кара велосипед с помощни колела.

Задължителната вечерна разходка на домашния любимец може да направите заедно с по-дълъг маршрут в красивата част на парка или по улиците на квартала. Редовните разходки са добра тренировка на цялото семейство за излизането в планината.

Comments

comments