Важното е някой да ни е виновен, за да не сме ние! Или как се научихме да изместваме фокуса от собствената си вина

В последните години Благоевград се превърна в място, на което общинската администрация е перфектна, но все някой и „пречи“ да си върши работата.Толкова публикации и хвалебствени думи не познава нито едно предишно управление, толкова хубаво, че чак не е на хубаво.
Преди седмици градът се събуди възмутен от поредна вандалска проява, съсипани бяха чадърите от причудливата лично за мен композиция по главната улица.Още същият ден отговорът на кмета беше ,че те няма да поправят щетите и ще ги оставят като поредният „паметник на срама“, заучена фраза…. вече я бяхме чули когато се изпочупиха уредите в новият парк. И днес няколко седмици по-късно вандалите са „разкрити“ , те са студенти от Американският университет.Започва се естествено една словесна битка и обвинения,че едва ли не студентите от престижния иначе университет, които поддържат града ни жив са виновни за всяко зло, приписват им всички вандалщини станали последните месеци. Щом са счупили чадърите, те са обърнали и кашпите с цветя на моста при Младежки дом, те предизвикват и всички сбивания…..още не са ги обвинили само, че са отговорни и за глобалното затопляне.
За пореден път си имаме „виновен“, който пречи на желанието ни да направим града си райско кътче, а той същият този град иначе е идеален, всичко ни е наред, хората са щастливи и доволни и само студентите са някакво неудобство.Ами да вземем да затворим университета ви предлагам,Уважаеми управляващи!Да си ги изпратим студентите по родните места, където не пречат, да затворим и другият университет, за да не вземат и студентите на Югозападният да започнат да вандалстват и да разрушават толкова хубавите неща,които имаме.
Озадачи ме и друг факт, щетите били на стойност 500 лв., доколкото аз знам бяха счупени два реда по пет чадъра, това означава ,че един чадър струва петдесет лева?! Изключвам факта, че лично съм виждала ,че чадърите са рекламни, вероятно дарени…..ако наистина струваха 50 лв. , то толкова богат ли е града,че да си го позволява?! Богат град в който Онкоболницата хлопна врати преди дни, заради липса на средства, пари за обезболяващи лекарства на умиращите също няма! Ами като няма за толкова важни неща като живота на хората пари, защо си позволяваме чадъри от 50 лв.? Не само това си позволяваме, имаме си редовно и скъпа заря за всеки празник.
Най-лошото е, че много хора останаха слепи и не искат да видят, че в този град всичко,което се прави е козметично, евтино и пошло.Имаме заря, имаме чадъри, имаме две нови табелки на входа на града……и толкова! Това направи „добрата администрация“, е имаме си и много виновни, много такива които пречат на всичко, което се прави.
С риск и аз да съм от тези, от виновните ще кажа, че е време да се спре оправдаването, обвиняването на другите, за да изместим фокуса от истинската вандалщина в управлението на този град.Излезте, господа, излезте и кажете Вие какво направихте и колко сте се омазали в собствените си издънки и грешки, грешки които не струват 500 лв. на града ни, а много повече по 500!

Comments

comments