Бъчварова: Очевидно това беше протестен вот към управляващото мнозинство

Мисля, че има основания да чуем гласа на гражданите. Има недоволство, и то се изрази в подкрепата към ген. Радев. Искам да ви уверя, че много добре разчитаме тези сигнали, даваме си сметка. Очевидно това е протестен вот към управляващото мнозинство, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в коментар на резултатите от първия тур на президентските избори.

Дали това гласуване е било знак, или е доста по-дълбок и категоричен процес, ще видим на втория тур, допълни тя.

Бъчварова отчете, че полицията се е справила изключително добре с организацията на изборите и те са протекли при много спокойна атмосфера.

„Сигналите и случаите, по които трябваше да реагираме, бяха изключително малко – само 5 на брой. Два от тях са в Кулата, другите са единични в райони, в които е установено, че някой се опитва да купува гласове. Не е нещо съществено, не е масова практика”, каза тя пред репортери във вторник. По думите й много малко от сигналите, които има на откритата линия, касаят правомощията на МВР. Има случаи, които касаят нарушения на политическите права на гражданите.

Според нея самият процес, извозването на бюлетините, след това и на попълнените бюлетини е направено при една много добра организация. Изобщо напоследък при масови събития полицията се справя много добре.

Mediapool.bg

Comments

comments