Български ученик стана световен шампион по IT

България вече има своя световен шампион по информационни технологии. Ученикът Георги Бошев от Бургас спечели първо място в Световния MOS шампионат (Certiport Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ. Той се е състезавал срещу конкуренция от 700 000 участници от над 120 държави.

Георги Бошев е ученик в 12 клас на ГПАЕ „Гео Милев“. Подготовката му е водена от учителя по информационни технологии Димитрина Тодорова. Освен Георги, на Световната първенство се състезаваха още трима ученици от Английската гимназия. Това са Даниела Павлова, Поля Янева и Кристиян Тодоров. Те са supported от партньор Certiadria България.

„Щастлив съм, че успях да се сертифицирам до това ниво. Ще продължавам да изучавам технологии, макар моите основни интереси да са в областта на медицината. Участвам във всички възможни мероприятия, организирани от училището и свързани с технологиите“, каза след състезанието Георги Бошев, съобщиха от пресцентъра на Софийския университет.

Certiport Microsoft Office Specialist World Championship има за цел да тества уменията на учениците да боравят със специализираните приложения на софтуерната компания, предназначени за обработка на текст, таблици и презентации.

Comments

comments