Български автобус се преобърна в Унгария, 7 са в болница, но не са сериозно пострадали

Автобус на българската фирма „Карат С“ се преобърна на магистрала в Унгария малко след полунощ във вторник, съобщиха от фирмата-превозвач. За щастие няма жертви и сериозно пострадали при инцидента, станал на 133-ия километър от магистралата, на път от Будапеща към София. 7 от 37-е пътници в автобуса, който се обърна на едната си страна на магистрала в Унгария са в болница.
„Някои са със счупвания, но няма тежко пострадали“, съобщи пред медиите шефът на „Карат С“ Миролюб Столарски. „21 от пътниците са минали през прегледи, разпределени са в 3 болници, а 2 автобуса ще изчакват събирането на пътниците, за да ги върнат в София. Автобусът, изпълняващ превоз по редовна линия от унгарската към българската столица, е чисто нов и напълно изправен технически и няма логично обяснение какво точно се е случило“, каза още шефът на фирмата.
Цветелин Цветанов, директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, потвърди, че автобусът е нов, Евро 6. Той каза също, че унгарската полиция още държи машината обърната на една страна, както е станал инцидентът, и така ще остане, докато направят техническа експертиза, която да установи каква е причината за обръщането на автобуса.

Comments

comments