Българският патриарх Неофит навършва днес 70 години

Българският патриарх Неофит навършва днес 70 години. Желанието на Предстоятеля на Българската православна църква е да посрещне рождения си ден без пищни празненства и почести в Троянската света обител. Именно в Троянския манастир той е постриган в монашество с името Неофит от българския патриарх Максим.

Негово Светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да преведат съответната сума на оказаната сметка. Събраните средствата ще бъдат употребени за закупуването на подвижен ехограф, който е изключително необходим на акушеро-гинекологична болница „Шейново” , както и за подпомагане на прицърковните кухни за бедни в София.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка: Св. Синод на БПЦ – БП; гр. София, ул. „Оборище“ № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.

Comments

comments