Българските роми покоряват Боливуд

Боливуд наема български роми за своите филми. Има информация за вече около 300 роми, които са заминали и дори към момента са на снимачната площадка.
„България вече не е толкова чужда и непозната за индийците. Причината е, че едни от най-големите звезди на познатото по цял свят индийско кино снимат филми в страната ни. Между тях е и самият „Крал на Боливуд“ Шарук Кхан, който е сред най-богатите кинозвезди в света. Неговото идване в България вече е сензация и е много вероятно много индийци да поискат да видят страната, в която е снимал техният идол“, това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция във Варна, цитирана от сайта „Петел“.
Министърът каза още, че снимките на боливудските филми у нас се оказали доста добро събитие и за ромите. За снимките вече са наети около 300 души от етноса, сподели Ангелкова. Тя добави, че е много важно какви ще са отзивите на индийските звезди на мелодрамата и мюзикъла за страната ни. Ако са добри, това разкрива потенциал за повишаване на броя на индийските туристи у нас.
България обаче има една консулска служба в Индия, която трудно може да се справи с бързото издаване на визи.

Comments

comments